10 tips on how to prepare for a maternity shootPregnancy is a unique experience and many women choose to save this memory by hiring a professional photographer for a maternity shoot. As a professional model, it’s difficult enough to learn how to pose with a new body so as a non-model it can feel both confusing and threatening. Therefore, I’ve put together some tips so make your pregnancy shoot as calm as possible.


 1. Make sure you choose a proper photographer. There are many amateurs out there and many of them are not capable of making good enough photos. Check out their work and reviews. Sign a contract.

 2. Agree on the style that you’re after. Look for inspiration online. Do you want to be fully clothed or is lingerie or maybe even nude art okay too? Decide before the shoot so you don’t risk overstepping some serious boundaries.

 3. Location. Do you want the photos taken in a photo studio, at your own place, the classic beach photos or something else? Think about pros and cons.

 4. Choose your outfits! Plan what you’re wearing and ask if the photographer might have something you can wear too.

 5. Consider whether you want to work alone with the photographer or if you want to bring your partner or a friend. There are benefits with both so pick the option that makes you feel safe.

 6. Plan on whether you want to do your own hair and makeup or if you need to hire a makeup artist.

 7. It’s totally cool not to remove body hair but if you do make sure to either wax or epilate at least five days before or shave on the day of the shoot. Bring body oil to the shoot as well to make your skin look radiant.

 8. Posing! Practice at home in front of the mirror and take photos of your favourite poses to master them. Then the photoshoot will be less stressful. In my own pregnancy, I’ve had to learn how to pose in different ways than usually to get the result I want.

 9. Up on your toes! I’m sure the pregnancy weight is not all on your bump so you might want to consider getting up on your toes or wearing heel to keep the visual impression of having long legs. The same goes with your arms. Try not to bend them too much as they can look short on photos.

 10. Keep calm. It’s okay and perfectly natural to not feel all okay with your body, especially in pregnancy where you feel more vulnerable. I’d recommend not the make the shoot last more than a few hours as it can be exhausting. Bring snacks for the breaks. Focus on making a lasting loving memory of your pregnancy and remember that it’s normal that it takes many shots to get the one perfect shot.


I hope these steps can make it a bit easier but you are very welcome to write to me for further advice!10 tips til at blive klar til graviditetsbillederne!


Graviditeten er en unik periode i livet, så mange vælger at få det foreviget ved at få taget graviditetsbilleder hos en professionel fotograf. Som professionel model er det svært nok at lære at posere med en ny krop, så som almindelig kvinde kan det være en grænseoverskridende oplevelse. Derfor har jeg samlet et par tips til at gøre dit fotoshoot så behageligt som muligt.


 1. Sørg for Guds skyld for at have fundet en ordentlig fotograf. Der er mange amatørfotografer derude, hvoraf en stor del af dem ikke er i stand til at tage gode nok billeder. Tjek deres tidligere arbejde ud på nettet og eventuelle anmeldelser af dem. Sørg for at få skrevet en kontrakt.

 2. Bliv enige om, hvilken stil du er ude efter. Søg eventuelt inspiration på nettet. Er det fuldt påklædt, eller vil du også have taget billeder i undertøj og eventuelt helt uden tøj? Få det afklaret inden shootet, så du ikke risikerer at overskride nogle grænser, der ikke skulle have været overskredet.

 3. Location. Skal det være i fotostudie, hjemme hos dig selv, klassiske strandbilleder eller noget helt andet. Overvej fordele og ulemper.

 4. Vælg dine outfits! Planlæg, hvad du skal have på og undersøg, om fotografen har noget tøj du kan låne.

 5. Overvej, om du vil arbejde alene sammen med fotografen, eller om du vil have din partner eller ven med. Der er fordele ved begge dele, så vælg det, der får dig til at føle dig mest tryg.

 6. Overvej, om du selv vil stå for hår og makeup, eller om der skal hyres en makeupartist.

 7. Det er helt cool ikke at fjerne kropshår, men hvis du gør det, så sørg for at voks/epilering gerne skal ske mindst 5 dage før, og barbering på selve dagen. Hav desuden en kropsolie med til shootet, så din hud kan se lækker og shiny ud!

 8. Poseringer! Øv dig hjemme foran spejlet og tag eventuelt billeder af dine yndlingsposeringer, så du kan mestre dem. Så bliver det mindre stressende til shootet. I min egen graviditet har jeg oplevet at skulle posere anderledes end normalt for at få det resultat, jeg ønsker.

 9. Op på tæer! Da graviditetskiloene sjældent kun sætter sig på maven, kan det være en idé at være særligt opmærksom på at komme op på tæer eller at have høje hæle på for at bevare det visuelle indtryk af lange ben. Det samme gælder armene. Prøv at undgå at bøje dem for meget, da de pludselig kan se meget korte ud på billeder.

 10. Tag den med ro. Det er helt okay og naturligt, hvis du ikke har det helt godt med din krop, særligt under graviditeten, hvor man er mere sårbar. Jeg vil anbefale, at shootet ikke varer længere end et par timer, da det kan være udmattende. Tag snacks med til pauserne. Hav fokus på at forevige et kærligt minde, og at det er normalt, hvis det tager mange skud at få det rigtige billede i kassen.


Jeg håber, at disse trin kan gøre det lidt mere overskueligt, men du er velkommen til at skrive til mig for flere råd!


Popular posts
Indlæg kommer snart
Bliv hængende...
Latest posts
All posts
Sort by
Follow me
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square